dilluns, 11 de maig del 2015

TASCA B

1.- Cerqueu informació sobre el gènere literari anomenat novel·la negra o detectivesca o policíaca (anoteu les fonts): definició, autors, característiques...

Definició:

És un gènere literari dins del policíac que fa referència a característiques de la vida dels anys 20. Té com a missió donar-nos una psicologia, penetrar en els drames humans i a través d'aquests drames descobrir realment unes i altres contradiccions essencials de al complexa realitat social. Per tant podem definir com a novel·la negra o de crim només aquella producció en la qual els delicte no es tractat com un episodi o una motivació, sinó com tema bàsic del qual deriven amb un o altres graus totes les accions, drames o conflictes humans. 

Autors:

Pierre Lemaitre (Paris, 1951)
Francisco Gonzalez Ledesma (Barcelona, ​​1927)
Gillian Flynn (Kansas, 1971)
Dennis Lehane (Boston, 1965)

Cracterístiques:

Plantejament d'un cas. Al principi resultarà indesxifrable i complex. No obstant això, utilitzant la lògica i l'intel·lecte podrà desentranyar-se. En molts aspectes és similar a una partida de escacs.

El detectiu o investigador sol ser una persona culta, observadora, molt intel·ligent i, en ocasions, amant de la ciència.

En tota investigació se segueix el mètode científic: observació, anàlisi, deducció.

2.- Cerqueu fragments d'Aigua bruta que demostrin que és una novel·la de gènere.


3.- Feu una llista de personatges d'Aigua bruta i anoteu-ne les característiques (físiques, feina, parla o registre habitual...)

1 comentari:

  1. Et falta la feina corresponent a la novel·la que estem llegint (és el més important)

    ResponElimina